Følg Karl Johans kamp for en retfærdig verden

- og se de flotte billeder af Karl Johan, som hans mange fans sender ind

Besøg også min dobbeltgænger i Tromsø, eller klik forbi det Epokegørende Speciale med arbejdstitlen "Verden i en Global Kontekst", som nu endeligt er færdigt!: "A small step for Karl Johan - a giant leap for Africa!"

Se specialet her:

General Budget Support - an analysis of the possibilities and challenges for the state in Tanzania

 

18. august 2006: Det er (igen) dagen derpå. I går blev huset igen beboeligt. I aftes så vi Olsenbanden hos Thomas og Dorthe, hvor det lykkedes mig at falde i søvn de sidste ti minutter. Jeg blev efterfølgende briefet om, at Egon Olsen blev nappet igen. I dag skal der så skrives på Det Epokegørende Speciale. Henvisninger til kapitel 2.1 og 2.2 - udviklingen i international bistand og statens rolle. Jeg har sagt fra til frokost og alt, der i øvrigt kan give anledning til at man har det sjovt. Heldigvis nåede jeg lige at lægge en tur på golfbanen ind med Thomas i løbet af ugen, efter deadline på onsdag, selvfølgelig - livet er hårdt!

15. august 2006:

 

PREVIOUSLY, ON HEGN10:

Tilbage i Tanzania. Landede d. 23.6 kl 21 i Dar es Salaams knap-så-internationale Lufthavn. Jeg laver det man hos Danida kalder "en Torsten Jepsen" (forlænger praktikopholdet med et halvt års specialeskrivning). Dansk udviklingsbistand gives i højere og højere grad som budgetstøtte. Direkte til Tanzanias finanslov. Jeg skal undersøge hvilke problemer og eventuelt nye muligheder der opstår i den forbindelse. Spørgsmålet er for det første om Tanzania har kapaciteten til at planlægge og administrere deres budget, og for det andet om jeg overhovedet når på stranden det næste halve år. Følg med i den spændende udvikling.

Påsken 2006: 


17. september 2005:


6. august 2005:


31. juni 2005:

 

 

 

 

Stemningsbillede. Karl Johans gode ven, Jesper, med sin foretrukne, primitive kommunikationsform - et kærligt farvel i kollegiekøkkenet.

      CENSURERET

 


"Africa, I presume"! Kigoma ved Lake Tanganyika. Efter to døgn på skinnen - med tvivlsomme sanitære fasciliteter (selvom man er tyk kan man godt have tynd mave!), nåede ekspeditionslederen frem til byen ved søen, hvor Livingstone havde sin base - og mødte Stanley. Tyskerne lagde jernbanen for 100 år siden, og dermed lagde de også grunden til denne uforglemmelige rejse til verdens ende. Folk i Kigoma er meget gode til swahili. Og fisk.

 

 


House-warming i plot 5 - den søde praktiktid i Dar es Salaam - her dokumenteret af den legendariske Torsten.

Med Jespers praktik på den danske ambassade i Helsingfors, og Frederikkes forudgående voyage til ferrero-rocher miljøet i Wien, endte hele læsegruppen med praktik i udenrigstjenesten. "Hestegruppen" mødtes i Påsken 2006 i Helsingfors, hvor Jesper kombinerede barnets første sygedag med praktikantens sidste lønningsdag, og der var dømt miniferie i Helsingfors og Tallinn. To dejlige, østeuropæiske byer, hvor vi nød de billige drikkevarer og hinandens selskab. Frederikke er fotograf.

Afrikas måske mindste ådselæder. Det er dagen derpå - i går gik den store kakkerlak-klapjagt ind i køkkenet, hvor disse små liv holder til. Vi flåede skabenes beklædning af og fandt flere eksemplarer af dette flotte dyr. Nu er indsatsgruppen tilkaldt som sprøjter huset med gift i morgen tidlig - i den forbindelse skal jeg gøre opmærksom på at min fysiske adresse i de kommende 24 timer vil være Sunrise 7 i stedet for Sunrise 8. Stadig i Dar es Salaam, og stadig i Afrika...