Pias is                 

  - ca. 2 liter      

---

250 g tørre rosiner overhældes med portvin og trækker nogle timer eller til næste dag.

---

8 æggehvider (=5-6 bægre pasteuriseret æggehvide) piskes meget stift

Heri piskes 6-8 spiseskefulde flormelis

                  + 1 spiseskefuld vanillesukker

8 æggeblommer (=4 bægre pasteuriseret æggeblomme) røres i blandingen

1 l piskefløde piskes meget stift og vendes derefter i æggemassen

---

Her kan en portion hældes op for sig til børne-is, mens resten laves til voksen-is og hældes i en springform

---

I voksen-isen blandes:

150 g groftskåret mørk chokolade

150 g rå marcipan skåret i mindre stykker

De opblødte rosiner + den medfølgende portvin

--- 

Efter ca. 2 timer i fryseren røres i ismassen

---

Voksenis pyntes med flødeskum og 150 g hakkede valnødder

Børneis serveres med frugt, paraplyer osv.  

 Is - masser af is!